Cu mocănița de Paști pe CFF Vișeu de Sus

mocanita Cozia-1 foto Daniel Secarescu

Cu mocănița de Paști pe CFF Vișeu de Sus

Cu mocanita de Pasti - mocanita Cozia-1 foto Daniel SecarescuCăi ferate înguste recosntruite și tot mai multe oferte pentru călătoria cu mocăniţa de Paști; cum să stai acasă?!?

Cum vremea s-a încălzit timpuriu și anul acesta și natura s-a trezit la viață am luat drumul Maramureșului pentru o tură cu mocănița pe CFF Vișeu de Sus. Anul acesta au circulat trenuri speciale pe linia îngustă Brad-Crișcior, pe CFF Covasna, pe CFF Moldovița, dar am ales CFF Vișeu de Sus pentru locomotiva “Măriuța” (Orenstein&Koppel, 1910) de care nu mă mai satur.

Trenurile speciale au debutat la Vișeu sâmbătă, 19 aprilie, cu o paradă de mocănițe. Primul tren a plecat la ora 10 din Tips for Trips with Mocanita remorcat de “Elveția” 764-421 (Reșița, 1955), al doilea remorcat de “Bavaria” 764-435 (Reșița, 1954) iar cel de-al treilea remorcat de “Cozia 1” 764-408R (Reghin, 1986). Duminică au mers la deal “Măriuța” cu primul tren iar “Elveția” cu cel de-al doilea. Luni și marți parada a continuat alăturându-se și automotorul colecției de material rulant de pe Valea Vaserului. “AM-1”, automotorul fabricat in Rusia, a plecat primul luni dimineață cu echipa tehnică și invitații zilei la Paltin. Când mocănițele au ajuns în poiană surpriza pregătită s-a materializat într-un concert de muzică populară care chiar a scos oamenii la joc.
După așa un program de Paști este ușor de imaginat că deschiderea sezonului, programată pentru 1 mai, va fi o ocazie ce nu trebuie ratată.
Și mocănița de pe CFF Moldovița va circula pe 1 și 2 mai plecările fiind programate pentru orele 11.00 și 15.00 din Moldovița spre Argel.

Călătorie plăcută și mocăniți-vă!
==================================
Foto: 764-408R, “Cozia 1” cu al treilea tren spre Paltin, foto © Daniel Secărescu | www.mocanita.ro