Cu mocanita la Comandau

Calea ferată îngustă de la Comandău (mocanita) a fost una dintre cele mai frumoase şi interesante din România.

Din întreg complexul funcţional până acum aproximativ 20 de ani, mocanita poate să circule astăzi pe numai 7 km. Şi aceasta datorită unor eforturi particulare de păstrare şi restaurare a infrastructurii rămase.

În 4 şi 5 august 2018 Comandăul este în sărbătoare. Şi cum o putea face mai bine decât prin a reporni mocăniţa pe traseul spre Holomu? Trenul remorcat de locomotiva cu abur 764.243 va pleca din gara Comandău la orele: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 şi 18 după cum Asociaţia Pentru Păstrarea Liniilor Înguste din România a pregătit programul.

Probabil că traseul parcurs va fi de doar 3,5-4 km pe sens. Dar peisajul şi excursia prin pădure fac să merite drumul până la Comandău în weekend. Poate că 4 km vi se vor părea prea puţini, dar este ultima secţiune de linie îngustă funcţională din această parte a ţării.* Iar trenul este cât se poate de apropiat de cel original. Având în vedere vremea mai puţin favorabilă din ultima perioadă este bine să fiţi pregătiţi şi pentru temperaturi mai scăzute şi ploaie.

Preţul biletelor este de 15 lei/adult şi 8 lei/copil pentru o călătorie dus-întors. Puteţi găsi cazare în zonă, la pensiuni, sau în Covasna.

Mocăniţi-vă la Comandău!

 

_____________

*Alături de secţiunea de linie îngustă din Covasna. Acestea au format complexul de linii Covasna-Comandău ce însumau aproximativ 61 de kilometri. Astăzi porţiunea de linie din Covasna este folosita doar din când în când. Din păcate nu există un program regulat pentru trenuri turistice.

Găsiţi aici detalii pentru excursii cu mocanita în alte zone ale ţării.