Mocanita revine
in Valea Hartibaciului

Mocanita revine in Valea Hartibaciului

Mocanita revine in Valea Hartibaciului

După succesul zilei mocăniţei organizate la Cornăţel în toamna anului 2015, Asociaţia Prietenii Mocăniţei a continuat reparaţiile la segmentul de linie din Valea Hârtibaciului. Prin urmare în 2016 vor fi trei perioade cu excursii cu mocăniţa pentru turişti.

Mocanita revine in Valea HartibaciuluiAstfel primele excursii vor fi organizate în weekendul 14-15 mai cu un tren remorcat de locomotiva cu abur 763-247 (Krauss Munchen 1916). În componenţa trenului vor fi două vagoane de călători pentru o capacitate totală de aproximativ 50 de persoane.

Trenul cu abur va pleca din oră în oră din gara Cornăţel spre Hosman, parcurgând traseul dus-întors în aproximativ 40-45 de minute. Preţul unui bilet va fi de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. Chiar dacă vremea se anunţă puţin instabilă aceasta este o ocazie foarte bună de a reauzi sunetul locomotivei cu abur în Valea Hârtibaciului. De mai mulţi ani voluntarii asociaţiei fac eforturi pentru a repune în circulaţie această linie, chiar şi pe segmente, iar aceste evenimente sunt cele mai bune ocazii de a le aprecia eforturile.

Cu toate ca locomotiva 763-247 este o veterană CFF (Comandău, Oituz, apoi din nou Comandău până în 1993) a “vizitat” linia Cornăţel-Hosman şi gara Agnita şi cu alte ocazii organizate de Asociaţia Prietenii Mocăniţei. Locomotiva şi vagoanele sunt puse la dispoziţie de către CFI pentru această ocazie. Unicitatea şi frumuseţea acestei locomotive dau un motiv în plus de a trece pe la Cornăţel în acest weekend.

Mocăniţi-vă în Valea Hârtibaciului!