În vacanţa 2018 cu Mocăniţa

Cum ziua de 1 mai este după colţ şi vremea mai frumoasă ca în alţi ani, vacanţa cu mocăniţa este aici. Probabil veţi mişca roţile automobilului, motocicletei sau veţi sări într-un tren spre destinaţiile pitoreşti din Nordul şi Centrul ţării.

Dacă nu aţi fost încă sau vreţi să redescoperiţi Maramureşul, Bucovina sau Apusenii, mocăniţele din aceste zone au program special în această perioadă şi iată, în cele ce urmează, detaliile pentru o vacanţă cu mocăniţa.

CFF Vişeu de Sus, Maramureş

 

CFF Moldoviţa sau Huţulca din Bucovina

 

Mocăniţa Crişcior – Brad

 

 

Mersul trenurilorpe linia CFF Vişeu de Sus

 • program-mocanita-CFFViseu-aprilie-2018

Trenurile pentru turişti, remorcate de locomotive cu abur, circulă în zilele marcate cu verde. Este posibil ca şi în celelalte zile să fie puse în curculaţie trenuri speciale, dar pentru acestea trebuie să întrebaţi personalul CFF Vişeu de Sus din Tips for Trips with Mocanita: tel. +40 262 353 381 (între orele:8-17), +40 744 686 716 (între orele:8-17), email: info@cffviseu.com

Tarife în perioada 22 martie – 3 iunie 2018 pentru vacanţa cu mocăniţa
Plecare la ora 09:00 de la Gara CFF Vişeu de Sus până la Paltin (Km 21,6), cu întoarcere aprox 14:30 în gara Vişeu de Sus;
Circulă joi, vineri, sâmbătă şi duminică;
Tarife: adulţi: 55,- Ron/pers; studenţi/pensionari: 45,- Ron/pers; elevi: 37,- Ron/pers.

Tarife în perioada 4 iunie – 15 iulie 2018
Plecare la ora 09:00 de la Gara CFF Vişeu de Sus până la Paltin (Km 21,6), întoarcere aprox 15:30 în gara Vişeu de Sus;
Circulă zilnic, inclusiv duminică;
Tarife: adulţi: 59,- Ron/pers; studenţi/pensionari: 49,- Ron/pers; elevi: 39,- Ron/pers.

Tarife în perioada 16 iulie – 2 septembrie 2018 pentru vacanţa cu mocăniţa
Plecare la ora 09:00 de la Tips for Trips with Mocanita până la Paltin (Km 21,6), întoarcere aprox 15:30 în gara Vişeu de Sus;
Circulă zilnic, inclusiv duminică;
Tarife: adulţi: 67,- Ron/pers; studenţi/pensionari: 52,- Ron/pers; elevi: 42,- Ron/pers.

Tarife în perioada 3 septembrie – 30 septembrie 2018
Plecare la ora 09:00 de la Gara CFF Vişeu de Sus până la Paltin (Km 21,6), întoarcere aprox 15:30 în gara Vişeu de Sus;
Circulă zilnic, inclusive duminică;
Tarife: adulţi: 59,- Ron/pers; studenţi/pensionari: 49,- Ron/pers; elevi: 39,- Ron/pers.

Tarife în perioada 04 octombrie – 18 noiembrie 2018 pentru vacanţa cu mocăniţa în Maramureş
Plecare la ora 09:00 de la Gara CFF Vişeu de Sus până la Paltin (Km 21,6), întoarcere aprox 14:30 în gara Vişeu de Sus;
Circulă joi, vineri, sâmbătă şi duminică;
Tarife: adulţi: 55,- Ron/pers; studenţi/pensionari: 45,- Ron/pers; elevi: 37,- Ron/pers.

Atenţie: În perioada de sărbători/sezon de vârf pot interveni atât decalări ale orelor de plecare/întoarcere, cât şi modificări la timpul de staţionare în Paltin.

Este mai mult decat recomandabil să faceţi rezervări pentru grupuri de peste 15 persoane (cu avans) sau cu pentru pachetul Mocăniţa Special la tel. 0744 686 716 sau pe e-mail: info@cff viseu.com

Acordaţi atenţie trenurilor speciale de sărbători care conţin pachete de servicii şi unde pot să apară modificări la preţuri şi program (sărbători naţionale, sărbători de iarnă sau Paşti, Rusalii, Maramureş Brunch, Concert Clasic etc).

Trebuie să ştiţi, termeni şi condiţii, “dos and don’ts”:

 1. CFF Vișeu de Sus este o cale ferată forestieră, operată privat, care funcționează îndeosebi pentru transportul lemnului. De aceea, nu se pot ridica pretenții în ceea ce privește transportul public de pasageri, condiții speciale de transport sau mersul trenurilor.
 2. Dispozițiile șefului de tren trebuie întocmai respectate de către pasageri; dacă este nevoie, el are dreptul să interzică accesul în tren al anumitor persoane.
 3. Pasagerii au voie să călătorească numai în vagoanele destinate transportului de persoane; accesul pe platforme, vagoane pentru lemne sau marfă ș.a. este strict interzis.
 4. Urcarea sau coborârea în/din tren în timpul mersului este strict interzisă.
 5. Staționarea în zona de manipulare a lemnului și a activităților forestiere este, din cauza riscului mare de accidente, interzisă.
 6. Închiderea/deschiderea geamurilor se va face DOAR de către personalul trenului.
 7. În timpul mersului, pentru siguranţa dvoastră, vă rugăm să rămâneţi aşezaţi pe scaune.
 8. Odată ce aţi fost repartizaţi în vagoane este obligatoriu să vă păstraţi aceleaşi locurile pe întreaga durată a călătoriei (dus-întors).
 9. Călătoria cu trenurile turistice ale CFF Vișeu de Sus are loc pe propria răspundere. Firmele R.G.Holz Company și CFF Vișeu de Sus S.R.L. nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate, în cazul nerespectării, de către turiști, a acestor minime norme.
 10. Ora plecării, traseul și staționarea trenurilor se vor supune cerințelor producției și pot apărea oricând modificări. De aceea, nu există nicio garanție pentru anumite condiții de transport sau mersul trenurilor, chiar dacă acestea au fost deja publicate.
 11. Călătoria se efectuează cu material rulant istoric, respectându-se totodată normele de siguranţă necesare. Privilegiul de a călători în aceste vagoane cu valoare istorică, compensează lipsa de confort care ne este uneori reproşată.
 12. În acest context, vă rugăm să arătaţi înţelegere posibilelor defecţiuni care pot apărea în timpul călătoriei şi răbdare în cazul unor întărzieri. De asemenea, vă rugăm să vă adaptaţi pretenţiile personale ţinănd cont de faptul că transportul se efectueză pe o cale ferată istorică, cu utilaje construite în urmă cu peste o sută de ani.

Dacă, din cauze tehnice sau meteorologice, călătoria va fi întreruptă, pentru rezolvarea oricăror neînţelegeri/neplăceri, personalul societăţii vă stă la dispoziţie. Sunteţi rugaţi să vă adresaţi respectuos şi să vă păstraţi calmul.

 

Mersul trenurilor pe linia CFF Moldoviţa sau Huţulca din Bucovina

 • program-mocanita-Moldovita-aprilie

Mocăniţa de la Moldoviţa circulă în zilele marcate cu verde, albastru şi roşu, diferenţa între zile fiind numărul de trenuri într-o zi şi orele de plecare.

Traseul este de la Moldoviţa (din depou, pe strada pe langa Peco, nu din gară) până la Argel (25km) şi se parcurge dus/întors în aproximativ 2,5 ore.

Tarife pentru vacanţa cu mocăniţa în Bucovina: adulţi: 30,- Ron/pers; copii: 15,- Ron/pers.

Trenurile sunt compuse din locomotivă cu abur şi vagoane de călători.

 

Mersul trenurilor pe linia CFI Crişcior – Brad

Trenul cu abur circulă în: 28, 29, 30 aprilie, 1 mai.

Orele de plecare sunt: Crişcior (13:00, 15:00), Brad Biserica Mare Ortodoxă (13:25, 15:25), Brad Gara CFR 14:00, 16:00), Brad Biserica Mare Ortodoxă (14:10, 16:10).

Tarife pentru vacanţa cu mocăniţa în Apuseni: adulţi: 20,- Ron/pers; copii: 10,- Ron/pers.

Trenul va fi compus din locomotiva cu abur “Crişcior5”, vagoane de călători şi un vagon bar. Informaţii suplimentare puteţi obţine de pe www.cfi.ro sau la tel: 0754055632.

Mocanita Brad-Criscior, Muntii Apuseni. Foto © Daniel Secarescu, www.mocanita.ro

 

Detaliile din programele de mai sus pot suferi modificări fără o notificare prealabilă. Modificări pot apare în orice moment atât în ceea ce priveşte orele, tarifele dar şi în compunerea trenurilor şi a parcursurilor. Pentru a evita orice neplaceri este indicat să vă informaţi cu privire la program şi detalii în preziua călătoriei. Contactaţi gările şi punctele de plecare ale trenurilor, faceţi o rezervare, dacă este posibil şi ajungeţi la tren cu cel puţin 30 de minute înainte de ora plecării. La Vişeu şi Moldoviţa este bine să ajungeţi chiar cu o oră înainte de plecare.

Este bine să fiţi pregătiţi şi cu ceva haine mai groase în cazul în care vremea se va schimba cât timp sunteţi în tren. De când plecaţi şi până la întoarcere este posibil (mai ales pe CFF Vişeu de Sus) ca vremea să se schimbe în mod radical. Predicţiile meteo nu pot fi precise în zonele de munte traversate de aceste mici trenuri cu abur.

Drum bun, lumină din plin şi mocăniţi-vă cât mai mult şi în 2018!